O nas

Pizzerija Ašič se nahaja v središču Zagorja, v nekdaj priljubljeni istoimenski gostilni. Ustanovljena je bila novembra 1996.

Ime Ašič ima že dolgo gostilniško tradicijo. Gostilna in trgovina Ašič je bila sprva v Kisovcu na Lokah. Hiša je bila zgrajena leta 1861. Že takoj na začetku je bila namenjena dvojni dejavnosti: trgovini in gostilni. Ki sta začela resno poslovati po 1. svetovni vojni. Vodila sta ju Alojz Ašič in Polda Ašič.

Pr’ Ašič na Lokah pri Zagorju, kjer je bila pred 2. svetovno vojno gostilna in trgovina

Pr’ Ašič je bila tudi trgovina z mešanim blagom. Prodajali so »špecerijo«, metrsko blago, galanterijo. Kupci so največ kupovali moko, sladkor, olje, sol, pijače, čokoladne bonbone, milo, slanino, gumbe, metrsko blago, kuhinjsko posodo. Trgovina je poslovala do 2. svetovne vojne, takrat pa je zaprla svoja vrata. Še naprej pa je ostala gostilna Ašič.

Pred trgovino in gostilno Pr’ Ašič

Gostilna v Kisovcu, na Lokah, je obratovala še po po drugi svetovni vojni, vse dokler se družina zaradi rudarjenja leta 1965 ni preselila v Zagorje, kjer gostilna stoji še danes. Tam je Anton Ašič najprej odprl bife, ki se je skozi leta vztrajno širil.

Zgornji lokal v katerem je sedaj pizzerija je bil kot dopolnitev k gostilni zgrajen leta 1988. V njem je novembra 1996 začela obratovati Pizzerija Ašič. Stari (spodnji) del gostilne pa se sedaj uporablja kot posebna soba za zaključene družbe.